Visa och 3M rapporter

amerikanskaflaggan

Förra veckan skrev jag ett inlägg om rapporter från tre av mina amerikanska innehav: Microsoft, JNJ och PepsiCo. Nu är det en ny vecka vilket betyder två nya rapporter i portföljen, denna gång ifrån Visa och 3M, två av mina favoritföretag. För övrigt skriver jag detta på ett tåg genom Sverige efter två timmars försening. Nu är det 5 av 8 gånger det varit strul med tågen när jag har rest under året. Det positiva med det hela är att jag kommit fram till min destination varje gång fast ändå fått full återbetalning av resan, det kan man inte klaga på.

 

Visa

Visa rapporterade en vinst per aktie på $1.20 vilket var $0.11 högre än förväntat. Intäkterna landade på $5.25B det vill säga en ökning med 14.7% jämfört med förra året, $150M högre än väntat. De stora drifterna till högre vinst var framförallt ökad betalningsvolym (+11%), ökad processade transaktioner (+12%) och ökad gränsöverskridande betalningar (+12%). Marknaden reagerade lite negativt på rapporten och aktien ligger nere någon procent eller så sedan den släpptes.

Visa utgör just nu 10.8% procent av min portfölj. Detta är lite högt för min smak och jag planerar därför inte att köpa mer för tillfället.

 

3M

3M rapporterade en vinst per aktie på $2.59, $0.01 högre än väntat. Även intäkterna slog estimatet med $20M och kom in på $8.39B. Detta var en ökning med 7.4% jämfört med förra året. Mike Roman, företagets VD presenterade också en organisk tillväxt på 5.6% över alla enheter och geografiska områden. Marknaden gillade rapporten och aktien rusade 3.2% i eftermarknaden.

3M utgör 8.25% procent av min portfölj. En ganska lagom andel och jag planerar inte att öka just nu.

 

Har haft lite mycket att göra under helgen och portföljens månadsrapporter har därmed blivit lite försenade. Ha en trevlig dag!

Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
Notifikera