Veckans amerikanska rapporter i portföljen

amerikanskaflaggan

Under denna och förgående vecka har tre av mina amerikanska innehav släppt sina rapporter. Dessa sammanfattas nedan.

 

PepsiCo (PEP)

PepsiCo rapporterade andra kvartalet för en vecka sedan. Överlag var det ett stabilt kvartal och företaget är på god väg mot att nå de finansiella målen de satt för året. De rapporterade en vinst/aktie på $1.61 vilket var $0.09 högre än förväntat. Även intäkterna kom in $50 miljoner högre än väntat och landade på hela $16.09B (+2.4% Y/Y*).  Majoriteten av företagets avdelningarna presterade väldigt bra, framförallt  tillväxtmarknader som latinamerika där rörelseresultatet ökade med hela 18%. Aktien har stigit med lite över 6% sedan rapporten släpptes vilket är roligt då detta är ett av mina innehav som släpat efter lite under våren.

PepsiCo utgör 4.32% av min portfölj just nu. Jag vill öka storleken men avstår just nu när dollarn är så hög.

*Y/Y jämfört med förra året samma kvartal.

 

Johnson & Johnson (JNJ)

Detta företag är ett av mina kärninnehav i portföljen men har presterat lite sämre under året. Bolaget är vanligtvis väldigt stabilt och har höjt sin utdelning i över 50 år. Det andra kvartalet var bättre än väntat och de presenterade en vinst/aktie på $2.1, $0.03 högre än vad som förutspåddes. Intäkterna kom in på $20.83B, $440 miljoner högre än väntat, vilket är en ökning med 10.6% jämfört med förra året. Bra resultat för ett så stort pharma bolag, detta syntes i aktien som steg 3-4% under tisdagen.

Johnson & Johnson utgör just nu 8.09% av min portfölj. Jag är ganska nöjd med den vikten och planerar inte att köpa mer på ett tag.

 

Microsoft

Återigen levererar Microsoft en riktigt riktigt stark rapport. Det är kul att äga bolag som går bra och ständigt utvecklas även om de redan är väldigt stora. De rapporterade en vinst per aktie på $1.13 vilket var $0.05 högre än väntat. Intäkterna ökade med 17.5% från förra året, till $30.09B, vilket var $860M mer än förväntat. Alla delarna av bolaget ökade sina intäkter, det är nästan lättare att presentera en bild än att rabbla upp allt:

msftrevs

Det som jag gillar mest är Azure vilket är en service likt Amazons AWS ”datormoln” (cloud computing). Azure har ökat intäkterna med 90% i väldigt många kvartal i rad nu och börjar närma sig AWS storlek.

azure increase

Aktien är uppe 2.26% efter gårdagens rapport. Microsoft utgör 9.20% av min portfölj för tillfället. Lagomt stor post just nu och jag planerar inga ytterliggare köp i närmsta framtiden, återigen då dollarn är ganska dyr.

 

Väldigt fina rapporter om man säger så, 3/3 företag med bra resultat och ökad aktiekurs. Hur har det gått för era företag som rapporterat? 

4
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Investmentbolagsinvesteraren
Gäst

Kul att läsa då även jag har dessa aktier i min portfölj.
Pepsi har inte höjt utdelningen lika länge som Coca-Cola, men framtiden ser onekligen mycket ljusare ut både när det kommer till direktavkastning och totalavkastning!

Mvh

Pappa Betalar?
Gäst

Hej!
Fina bolag, de lär nog trumma på i framtiden också.
Jag äger inga utländska bolag ännu.
Men på hemmaplan så levererade min stora innehav bra. Scandic och Tele2.
Dessa kommer jag behålla länga och fortsätta fylla på i framtiden.
/Pappa Betalar?