Portföljutveckling och utdelningar – Maj 2018

portföljutveckling - september 2018

Då var det dags för portföljvutveckling för Maj 2018. Tiden går fort och i veckan åker jag iväg till Kroatien i några dagar vilket ska bli roligt. Jag vet inte om jag tar med min dator men oavsett kommer jag troligtvis inte hinna skriva så mycket på bloggen.

Portföljutveckling

Börsen gick under månaden upp ganska mycket för att sedan tappa en del närmare slutet. Hela portföljen på Avanza ökade med 0.38% eller 1424.12kr.  Detta är en bra bit över index (Six Portfolio Return Index) som slutade nere 0.11% för månaden. Något jag märkt är att min portfölj inte har så vassa toppar utan stiger lite mer stadigt än index som ofta hoppar upp och ner. Just nu är Avanza kontot värderat till 371 621kr och utdelningsportföljen 255 418kr. Jag börjar närma mig 400 000kr vilket bör nås under sommarens gång.

Fördelningen av portföljen ser lik ut jämfört med förra månaden. Jag försöker att minska min andel i Visa genom att köpa andra innehav men problemet är att Visas värde går upp snabbare än vad jag har möjlighet att investera. Även om Visa är ett riktigt fint företag vill jag inte att något företag ska vara över 10% av hela portföljen. Just nu är det inte ett enormt problem men är något jag ska hålla koll på. Mer detaljerad information om innehaven finns på sidan portfölj.

Utdelningar

Hur gick det då med utdelningarna, jo ganska bra. Jag fick 1435kr i utdelning vilket jag skrev mer ingående om i mitt inlägg om månadens transaktioner. Denna månad ökade jag mina framtida utdelningar med 290.33kr vilket betyder att jag nu totalt får ungefär 6555kr per år. Inte dåligt med ~550kr extra ”lön” varje månad.

framtida utdelningar
Bild som visar framtida utdelningar.

Återigen är det värt att notera hur jämn grafen är. Även om börsen svänger upp och ner ökar utdelningarna stadigt. Mer om mina utdelningar kan ses under sidan utdelningar. Nedan visas även en graf för den ackumulerade utdelningen som nästan nått 6000kr.


Hur gick det för er under maj månad?

2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Livetssaga
Gäst

Ser bra ut! 🙂 Har du blandning av fonder & utdelningsaktier?

Själv gick jag upp ca 20.000 SEK denna månad, har dock mycket kapital i högrisk aktier som hade en liten trav upp denna månad men även SP aktiefond USA som hade en fin uppgång i maj 🙂 !