Portföljutveckling – Juni 2018

portföljutveckling - september 2018

Nu är det återigen dags för vad jag tycker är det roligaste inlägget varje månad, portföljutvecklingen och framtida utdelningar. Det är detta inlägg som går igenom och dokumenterar min resa, något som motiverar mig enormt (särskilt om marknaden går bra :-]). Har varit väldigt upptagen p.g.a. av sommararbete så har knappt hunnit hålla reda på börsen de senaste två veckorna. Det är på något sätt ändå skönt att vara bortkopplad från det hela lite då och då. I mitt förra inlägg skrev jag att jag var osäker hur mycket av min lön jag skulle spara. Jag fattade beslutat att spara precis hälften, därav förde jag över 6800kr till Avanza.

Portföljutveckling

För övrigt tycker jag att börsen varit ganska lugn den senaste månaden. Nu när jag ser tillbaks på de senaste månaderna har jag märkt att min portfölj har varit väldigt stabil/platt jämfört med index. Portföljen ökade i alla fall under juni månad med 0.85% eller 3197.63kr. Detta är rejält över index (Six Portfolio Return Index) som slutade -0.82% för månaden. Detta är andra månaden i rad som jag slår index med god marginal. Det är dock inte helt till min förtjänst, dollarn har gått upp en hel del och gett portföljen en skjuts. Nu har halva året gått och jag är riktigt nöjd med portföljens utveckling på 5.24% jämfört med index 4.10%. Portföljen var i början av året värd 339 000kr, nu är den värd 384 000kr, en rejäl ökning med tanke på att jag sparar strax under 5000kr i månaden. Snart når jag 400 000kr, förhoppningsvis i sommar.

utveckling juni 2018

Mer detaljerad information om innehaven finns på sidan portfölj.

Mitt mål är att ha 75% aktier, 20% fonder och 5% likvider på mitt Avanza konto. Just nu har jag 10% likvider så jag ska försöka få ner den siffran under sommaren.

Utdelningar

Jag fick 454.81kr i utdelning vilket jag skrev mer ingående om i mitt inlägg om månadens transaktioner. Denna månad ökade jag mina framtida utdelningar med 179.30kr vilket betyder att jag nu totalt får ungefär 6734kr per år. Ökningen var inte lika hög som föregående månad men fortfarande ganska hög.

utdelningar

Mer om mina utdelningar kan ses under sidan utdelningar. Nedan visas även en graf för den ackumulerade utdelningen som nästan nått 6000kr.


Hur har portföljen gått för er hittills i år?

5
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Investmentbolagsinvesteraren
Gäst

Fina grafer! Dock kommer den framtida utdelningen bli betydligt mer om många år. Det är alltid kul att öka snabbare men jag försöker tänka långsiktigit och även om företaget kommer kunna öka i samma takt när DA redan är hög.

Du har byggt upp en bra grund för dig.

Assetsa
Gäst

Hej Utdelningsstudenten,

Hoppas sommarjobbandet går bra! Jag undrar hur du gör tårtdiagrammet med fördelning av innehav som visar bolag, procentandel samt bolagen mer specifikt till höger? Matar du in manuellt siffror från Avanza -> Excel?

Tack

Vänliga hälsningar

Assetsa