Portföljutveckling – Juli 2018

portföljutveckling - september 2018

Snart är sommaren slut och det har äntligen varit lite svalare de senaste dagarna. Jag har haft riktigt mycket för mig de senaste veckan så det har knappt blivit någon tid åt bloggen. Hur som, här kommer portföljutveckling för Juli månad.

Portföljutveckling

Månaden har gått galant när det kommer till utveckling. Portföljen presterade lite bättre än index i början av månaden men halkade efter lite närmare slutet. Det blev en avkastning på 13 469.70kr vilket representerar en ökning med 3.51%. Jämförelsevis ökade SIX Portfolio Return Index med 5.07%. Jag hamnade alltså efter index lite men trots detta ligger portföljen i skrivande stund plus 10.8% detta år jämfört med 8.72% för index. Inklusive insättningar har portföljens värde ökat med 79 000kr i år och låg i slutet av Juli totalt på 406 000kr (415 000kr just nu). Jag nådde alltså en stor milstolpe under månaden då portföljens värde för första gången steg över 400 000kr.

Utveckling sedan start

Diagrammet visar insättningar samt utvecklingen för både utdelningsportföljen och hela Avanza kontot. Det är positivt att se att utdelningportföljen närmar sig insättningarna och  kommer förhoppningsvis snart passera.

Det innehav som presterade bäst i Juli var faktiskt oväntat nog Disney (affiliate länk). Mer detaljerad information om innehaven finns på sidan portfölj. Jag har varit riktigt usel på att uppdatera bilderna på portföljsidan då det är svårt att göra när jag är på språng med endast en laptop med liten skärm. Uppdatering av sidan kommer dock att ske i helgen!

Utdelningar

Denna månad ökade jag mina framtida utdelningar med 265.70kr vilket betyder att jag nu totalt får ganska precist 7000kr/år. Spännande, nästa stora mål är väl då 8000kr/år vilket jag ser fram emot att nå någon gång i jul.

Framtida utdelninga juli 2018

Mer om mina utdelningar kan ses under sidan utdelningar.


Hur gick era portföljer i juli?

4
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Investmentbolagsinvesteraren
Gäst

Bra att du kör med grafer, tror det blir trevligare för dina bloggbesökare, och det är enklare att hålla sig motiverad genom visualiseringar.

Mvh

Assetsa
Gäst

Ser riktigt fint ut med alla grafer och alla färger! Hur känns det när sommaren börjar ta sitt slut? Har sommarjobbet varit givande?

Vänliga hälsningar

Assetsa