Portföljutveckling – Augusti 2018

portföljutveckling - september 2018

Augusti var den bästa månaden någonsin för min portfölj. Jag har redan uppnått alla mina mål för 2018, d.v.s. portföljvärde över 400 000kr och årlig utdelning över 7000kr. Det går verkligen fort…

Väldigt sent inlägg igen… Skyller på att jag haft mycket att göra. Igår var det valdag och har väl lite mixade känslor över resultatet. Är i övrigt inte så intresserad i politik men det är något man måste tänka på då politiken kan påverka sparandet genom t.ex. höjd schablonskatt.

Portföljutveckling

Portföljen avkastade  21 284kr vilket är ungefär lika mycket som två månaders inkomster. Den procentuella avkastningen blev 5.21% jämfört med index som ökade 2.74%. Jag tror att detta är den tredje månaden i rad som jag slår index med bra marginal.

Utveckling aug 2018

Diagrammet visar insättningar samt utvecklingen för både utdelningsportföljen och hela Avanza kontot. Det är positivt att se att utdelningportföljen närmar sig insättningarna och kommer förhoppningsvis snart passera. Nedan visas värdet på hela portföljen exklusive likvider som ligger på 40 000kr.

Portföljen ökade mycket under Augusti men nu har tappat lite sedan toppen. Det gör inte så mycket, fokuset ligger trots allt på utdelningarna, inte det aktuella portföljvärdet.

Utdelningar

Denna månad ökade jag mina framtida utdelningar med 232.00kr. Jag har märkt att utdelningarna ökat ganska konstant de senaste månaderna, detta kan ses i grafen nedan. Anledningen till att grafen ser annorlunda efter juli är att det var du jag fixade så att framtida utdelning sparas dagligen och läggs in i grafen. Grafen går både upp och ner beroende på dollar kursen då cirka 40% av innehaven är amerikanska.

Utdelningar Augusti 2018

Mer om mina utdelningar kan ses under sidan utdelningar.

 


 

Hur gick era portföljer i Augusti?

2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Investmentbolagsinvesteraren
Gäst

Jag har svårt att få fram data för varje månad när jag kör med Nordea investor, men det kan vara fördelaktigt då jag likt dig fokuserar främst på utdelningen. Blir det större förändringar kommer jag dock märka det.