Månadsrapport November 2018

portföljutveckling - september 2018

Hej igen, det var ett tag sedan mitt sista inlägg. Jag har haft mycket att göra med studierna men det är inte den enda orsaken till inläggstorkan. Det beror främst på det inte hänt så mycket i portföljen i kombination med bristande motivation att skriva. Då jag missat en månad (oktober) tänker jag mig att jag går igenom förändringarna sedan sista månadsrapport en (september).

Intäkter transaktioner och utdelningar

Under de senaste två månaderna har jag handlat in fyra olika företag: Kinnevik, Axfood, Hufvudstaden och Illumina. De tre förstnämnda är företagen jag ägt sedan tidigare men det fjärde är ny i portföljen. Illumina är ett amerikanskt biotech företag som bland annat säljer verktyg för sekvensering och analys av DNA, mycket intressant. Egentligen bryter köpet lite mot mina investeringsprinciper då företaget inte har någon utdelning och handlas med ett saftigt P/E-tal på strax över 70. Anledningen till inköpet var helt enkelt att jag ville ha en liten post i något spännande företag som har hög potential i framtiden. Det gör inte så mycket om detta köp går dåligt då det endast handlar om 5000kr. Vi får se hur det går.

Transaktioner November 2018

Jag handlade för mer än 30 000kr vilket är mer än vanligt (vanligt <=> köp för ungefär 5000kr varje månad). Anledningen till detta är att jag förbrukat krigskassan lite samt haft ett par andra inkomstkällor.

Sedan September har det kommit in utdelningar från 3st olika företag. Det är inte fel att vakna upp med ett klirr från Avanza appen för att se att man har fått 260kr i utdelning från Investor.

Utdelningar November 2018

Disney höjde i veckan utdelningen från $0.84 till $0.88 vilket är en ökning med cirka 4.8%. Då jag inte har varit så aktiv på börsen kan det vara så att jag missat några utdelningshöjningar.

Portföljutveckling

Börsen har gått ner ganska bra sedan den senaste månadsrapporten i September. Trots detta har portföljen presterat väldigt bra och är uppe 9.44% jämfört med SIX Portfolio Return index som endast är uppe 1.68%.

Avanza utveckling i år

Nedan visas en interaktiv graf för portföljvärdet. Denna graf har inte gått ner lika mycket som bilden ovan från Avanza då den inkluderar köp. Det vill säga om jag köper aktier så går värdet upp och därmed grafen även om innehaven presterar dåligt.

Håll gärna enheter med mindre skärm på sidan för att lättare kunna se graferna.

Utdelningarna har ökat med 966kr! Ett av mina mål för 2018 var att nå 7000kr/år i utdelningar. Efter dessa månader ligger jag långt över detta och utdelningen för nästa är förväntas vara 8500kr. Jag vet inte hur jag lyckades tycka att 7000kr/år var ett passande mål…


Hoppas ni har haft ett par bra månader! Snart är det jul igen och jag hängde precis upp julstjärnorna i fönstret.

3
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Pappa Betalar?
Gäst

Hej!
Fin utveckling under året!

Häftigt att handla för 30 000kr på två månader som student, mycket bra jobbat.

Det ser ut som att du har dina utländska innehav i ett ISK, stämmer det?
Hur gör du då med källskatten?

Mvh PB?