Intäkter, sparande & transaktioner – Juni 2018

money

Nu har första sommarmånaden gått förbi. Det mest märkvärdiga som hänt mig är att jag har börjat mitt sommarjobb och det första intrycket jag har fått från jobbet är väldigt bra. Arbetet är något som berör mina studier och det är kul att för en gångs skull applicera det man lärt sig.

 

Intäkter och utgifter

Varje månad har jag vanligtvis en budget på 10 000kr. Jag budgeterar vanligtvis på detta sätt då studiebidraget och lånet kommer i olika stora mängder varje månad men att det mer eller mindre blir 10 000kr/månad. Jag kommer inte räkna med detta för juni eftersom att denna månad har jag ju faktiskt en lön. Lönen för 2 veckors arbete hamnade på 13 577kr (23000/månad).

Under månaden fick jag utdelning från 4st amerikanska bolag: Microsoft, Johnson & Johnson, 3M och Visa. Totalt blev det 454.81kr. Det är mycket roligare med amerikanska bolag eftersom att de delar ut kvartalsvis jämfört med de svenska som delar ut en gång per år.

Utdelningar juni 2018
Utdelningar Juni 2018.

Mina totala utdelningar för i år och föregående år kan ses här.

Jag hade lite högre utgifter den här månaden p.g.a. kvartalsvis betalning av både hyra och el/gas. Dessutom behövde jag åka lite fram och tillbaks till jobbet eftersom att det är i en annan stad. Det hamnade i alla fall till slut på 6281.75kr.

Eftersom att jag inte kommer sätta in alla pengar på Avanza vet jag inte för tillfället hur sparkvoten ser ut. Anledningen till detta är att jag sparar ihop till en ny bärbar dator för plugget vilket jag nämnt i tidigare inlägg (den jag har just nu är 5+ år).


Transaktioner

Den här månaden låg mitt fokus återigen på att öka i Kinnevik. Detta gick dock inte riktigt enligt plan eftersom att jag knappt fann tid till att logga in på mitt Avanza konto. När jag pluggar är jag hemma rätt så mycket och kan logga in lite när jag vill under veckan. Nu har jag jobbat 8-17 varje dag vilket gjort det svårare att hitta en passande tid. Hur som helst ledde detta till att jag köpte en stor post i XACT OMXSB Utd på en och samma gång. Innehavet är en börshandlad fond som följer det svenska index och delar ut 3-4% varje år.

Transaktioner juni 2018.
Transaktioner Juni 2018.

 


 

Hur gick sparandet för er den här månaden?

2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Assetsa
Gäst

Hej Utdelningsstudenten,

Kul med sommarjobb! Lite extra slantar till portföljen 😉 Skulle rekommendera dig att placera dina amerikanska utdelningsaktier i en KF framöver pga. fördelarna med källskatten. Kika på detta!

Vänliga hälsningar

Assetsa