Intäkter, sparande & transaktioner – Juli 2018

money

Sommaren går fort när det är fint väder. Har haft min semester nu så återigen börjar sommarjobbet som pågår i drygt fyra veckor till. Det har nästan varit för varmt de senaste dagarna. Jag duschar för första gången i kallt vatten (brukar duscha för varmt) och sover utan lakan.

 

Intäkter och utgifter

Eftersom att jag sommarjobbar får jag lön för den här månaden, mycket spännande. Det skulle dock visa sig att jag fick för mycket lön! Det har blivit fel i systemet så jag fick två veckors betald semester och fick alltså hela 18 301kr för endast två veckors arbete. Har sagt till min chef om problemet så jag måste antagligen betala tillbaks pengarna eller arbeta obetalt i två veckor, får se hur det blir helt enkelt. Problemet med denna historia är att jag för andra månaden i rad inte direkt kan räkna fram någon sparkvot eftersom att inkomsten inte är bestämd. Aja, inte hela världen men lite tråkigt. Jag satte in exakt 10 000kr på mitt Avanza konto för att nå över 400 000kr i totalt värde, mer om detta skrev jag här.

Den här månaden har det trillat in utdelningar från två amerikanska företag, Disney och PepsiCo. Totalt blev det 233.11kr eller ungefär 16 pastapaket. PepsiCo delar ut fyra gånger per år och Disney två gånger per år.

Utdelningar Juli 2018

 

Utöver intäkter från jobb och utdelningar från portföljen får jag nu för tiden även lite bloggintäkter. Några av er har säkert märkt att det dykt upp reklam båda framför och efter inlägg. Planen med reklamen var främst att bara få tillbaks kostnaden för att driva bloggen vilket är cirka 50kr/månad. Jag hoppas att reklamen inte är allt för störande (jag hatar reklam) och påverkar upplevelsen negativt. Om den är det så säg gärna till så ska jag se över mina alternativ. Jag kommer i alla fall garantera att det aldrig kommer komma reklam mitt i inlägg så att man är osäker om man läser självaste inlägget eller reklamen. Bloggintäkterna blev så höga som 94.15kr som kommer gå direkt in i portföljen.

Mina utgifter hamnade på 4323.13kr vilket jag tycker är ganska bra under en sommarmånad. Det största inköpet var ett par löpskor som sitter riktigt bra, en värd investering.

Transaktioner

Vanligtvis har jag en plan för vad jag ska investera i under månaden. Den här månaden har jag inte riktigt haft någon speciell plan utan har mer köpt när jag känt för det. Eftersom att jag ligger över 10% i likvider har jag försökt att ”spendera” (investera) mer än vad jag satte in under månaden. Jag lyckades inte riktigt bränna av 10 000kr men jag kom nära och köpte för 9894kr. Det var främst den börshandlade fonden XACT OMXSB Utd som jag köpte men även lite Kinnevik efter nergången vid rapporten.

Transaktioner Juli 2018

 

Hur gick intäkter och sprande för er den här månaden?


2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
myntaren
Gäst
myntaren

Tjena studenten. Klickar på lite reklam och finner bloggen intressant, lägger upp den i bloglistan.

Har en sparkvot på ca 50% nu, men räknar med bilspar, aktie och även amortering till det

MVH