Intäkter, sparande & transaktioner – Augusti 2018

money

Nu är sommaren slut och skolan har dragit igång med många nya kurser som verkar väldigt roliga. Lite sent inlägg igen men det beror på skolstarten.

Intäkter och utgifter

Den här månaden fick jag både lön och studiebidrag+lån. Detta resulterade intäkter på hela 20 132.64kr! En del av dessa pengar gick dock bort p.g.a. av kurslitteratur, aktiviteter, hyra mm. Totalt blev utgifterna 6226.14kr, det är lite högre än en vanlig månad men är ganska förväntat i och med skolstarten.

Den här månaden fick jag endast utdelning från ett företag, Apple. Det passar bra i och med att jag snart måste köpa en ny macbook air (när den släpps). Har haft min gamla sedan 2012/2013 och den är seg, särskilt eftersom att jag programmerar en hel del. Anledningen till att jag vill köpa en ”dyr” macbook är att jag föredrar unix baserade os men behöver vissa program som inte finns på linux. Sedan är också track-paddan fantastiskt bra på macbooks.

utdelningar aug 18

(MTG blev också utdelad men räknar inte in det här)

Bloggen har rullat på stadigt under Augusti. Har inte lagt upp lika inlägg som förra månaden men trots detta fick jag hela 4600 sidvisningar, 1000 högre än förra månaden. Det beror främst på att ett av mina inlägg under förra helgen blev rekommenderad via google och fick 1000 sidvisningar på en dag! Totala bloggintäkterna innan skatt blev 107.75kr.

Transaktioner

Det hände en del under månaden. Först köpte jag lite Kinnevik och den börshandlade fonden XACT OMXSB Utd för ungefär 5000kr. Efter det bytte jag global fond från Swedbank till Avanza Global vilket jag skrev om här. MTG transaktionerna är troligen fraktionella aktier (fractional shares, vet inte det svenska ordet) ifrån Kinneviks utdelningen som sålts automatiskt.

transaktioner augusti 2018

 

Hur gick intäkter och sparande för er den här månaden?


 

3
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Investmentbolagsinvesteraren
Gäst

Bra månad, du lyckas spara bra trots du är student .Du har byggt upp en bra grund för din framtida ekonomiska oberoende.

Mvh

Assetsa
Gäst

Ser riktigt bra ut Utdelningsstudenten! Klart du ska ha ”investera” i en Apple Macbook Pro istället för en Macbook Air 😉

Vänliga hälsningar

Assetsa