Avanza hushåll – öka dina förmåner med familjen


Avanza Förmånsnivåer

Avanza har olika förmåner för sina medlemmar beroende på hur mycket pengar man har på kontot. Detta inlägg kommer att gå igenom dessa förmåner samt visa ett sätt att öka sin nivå om man har flera familjemedlemmar med konton på Avanza.

Det finns fyra stycken förmånsnivåer: brons, silver, guld och platinum. Som ni ser i bilden nedan ger inte de förmånsnivåer som de flesta av er kommer att vara i (brons, silver och guld) några väsentliga fördelar. Detta är dock inte hela historien och jag tycker det är dåligt(!) att inte all information om förmånerna finns på en och samma sida.

Avanza förmåner

Utöver de kassa förmånerna ovan finns det alltså två andra fördelar som potentiellt skulle vara intressanta för många användare. Detta är först tillgången till billigare lån desto högre förmån du har. Detta kan ses i bilden nedan där användare i Platina kan ta superlån med 1.75% ränta medan brons endast kan ta superlån med 2.26% ränta. Små procentsatser gör stor skillnad över tid!

Lån förmåner

Avanza har ytterligare tjänster man måste betala för att använda. Är man i en hög förmånsnivå kan det vara så att det blir billigare eller helt enkelt gratis. Det mest intressanta i denna lista är Avanzas K4-tjänst som auto-genererar blanketter som används för att deklarera aktie & fondkonto. Denna tjänst är gratis om man är Platina.

pris förmåner

Avanza Private banking

När värdet av dina portföljer på Avanza är över 3 miljoner kronor har man förutom de tidigare nämnda förmånerna också möjligheten att gå med i Avanza Private banking. Med private banking får du personlig service, lägre courtage och tillgång till Superbolånet PB. Bolånet tillåter dig att låna 1-10 miljoner kronor upp till 50% av ditt bostadsvärde med en ränta som just nu är 0.79% (3-månaders bindningstid). Mitt mål är att nå private banking innan 30, givet att gränsen inte ökar förstås. Det är ett optimistiskt mål.

private banking courtage

Dessutom kan man också gå på Avanzas julkonsert i Stockholm om man är med i Private Banking.

Öka Förmånerna med familjen – Avanza hushåll

Om flera i familjen har konto hos Avanza är det med hjälp av Avanza hushåll möjligt att lägga ihop värdet av alla konton och basera allas förmåner på denna summa. Det vill säga om Anna har ett konto på 650 000kr och hennes man Peter ett konto med 450 000kr får de tillsammans ihop 1 000 000kr sparat. Detta tillåter båda att hamna i förmånsnivå Platina om de är registrerade under samma hushåll.

 

Avanza hushåll

På samma sätt är det möjligt att båda får tillgång till Private banking om deras summa uppnår 3 miljoner kronor. För att läsa mer om Avanza hushåll kan ni klicka på denna länk och ansökningsblanketten finns under denna länk. Reglerna för vad som definieras som familjemedlem/hushåll är enligt avanza:

För att bilda hushåll behöver ni vara make/maka, registrerad partner, sambo, barn under 18 eller juridisk person (efter speciell bedömning). Ni som ingår hushåll behöver inte bo på samma adress (undantaget sambo som behöver bo på samma adress).

Det går alltså inte att skapa hushåll med vem som helst.


 

2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Assetsa
Gäst

Hej Utdelningsstudent,

Jag ser mycket fram emot att du når 3 miljoner till din 30 års dag. Det kommer du att fixa! Tänk stort och ha disciplin! Själv är man 26 år och målet är att åtminstone nå 1 miljon till 30 års dagen!

Vänliga hälsningar

Assetsa