Avanza global – den billigaste globalfonden


Idag kom Avanza ut med nyheten att de ska släppa en ny index fond vid namn Avanza Global. Fonden har endast en avgift på 0.1% vilket är hälften så mycket som den billigaste globala index fonden som funnits tidigare, Länsförsäkringar Global Indexnära på 0.22%. I avgiften på 0.1% är 0.05% förvaltningsavgift. Jag har länge tyckt att indexfonder varit väldigt dyra på den svenska marknaden och det glädjer mig att avgifterna börjar gå ner.

Pris

Jämför man med ETF i USA som i vissa fall är helt gratis är denna global fond ett steg i rätt riktning. Avanza har länge erbjudit Avanza Zero som följer SIX30RX-index och är helt gratis. Jag har inte Avanza Zero i min portfölj eftersom att jag inte tycker SIX30 index följer den svenska börsen tillräckligt bra.

distribution

Fördelningen av innehaven ser bra ut och jag kommer därför att byta ut mina Swedbank Robur Access Global till denna fond senare idag. Ni kan se vilka fonder jag har just nu på min portföljsida. Precis som Avanza skriver på informationssidan skiljer sig fonden inte så mycket från de andra globalfonderna när det kommer till innehav (de är nästan identiska vilket bör förväntas om de följer samma index). Det som skiljer är den låga avgiften.

Fondens NAV startar på exakt 100kr och minsta köpbelopp är 100kr. Köp och sälj av fonden sker nästa dag. Köp syns vanligtvis på kontot två dagar efter köp.

Länk till informationssida om fonden.

Länk till Avanza Global på Avanza (affiliate länk).


Tänker ni byta till Avanza Global?

2
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Assetsa
Gäst

Klart som fan man byter! 😉