Årsrapport 2019

Nu är året slut och det är dags att se hur det har gått för portföljen. Det har gått väldigt bra i år, som det säkert gjort för de flesta. Det svenska indexet är uppe hela 27.47%, dock får man tänka på att börsen gick ner en hel del förra julen och var nästan på sin lägsta punkt i början av detta år.

Portföljen är på toppen och det är nästan ofattbart hur bra den tuffat på även fast jag knappt gjorde några insättningar under större delen av året. Totalt hamnade jag upp 37.25% vilket är lika med 157.265kr… VA? För en student är detta en summa som är svår att greppa. Detta år har med andra ord varit exceptionellt och jag tror inte att man kan förvänta sig lika stora uppgångar nästkommande år. Nu är portföljen värd 577.000kr som är enormt mycket mer än de 200.000kr jag började med. Gillar Avanzas nya info man kan se om sina konton, nedan är avkastning per månad i kronor exklusive utdelningar. Många av månaderna har avkastat en helt ok månadslön (maj glömmer vi bort).

Mina bästa innehav har varit Microsoft och Visa vilket inte är så konstigt då också dollarn stigit en del. De sämsta innehaven har varit 3M, MTG och Handelsbanken. Under veckan kommer jag dessutom sätta in cirka 180.000kr på Avanza kontot vilket borde göra att värdet överstiger 750.000kr, långt före planen!

Utdelningarna har också trillat in under året. Inte fullt lika imponerande som utvecklingen men jag har ändå fått 11.533,68kr. Detta är snäppet högre än förväntat bland annat p.g.a. MTG avknoppningen från Kinnevik. Mina utdelningar för nästa minskades ganska mycket då Skanska sänkte utdelningen samt att jag var tvungen att sälja Kinnevik. Planen är dock att jag kommer köpa för cirka 5.000-10.000kr/månad som kommer öka utdelningarna med ungefär 2.000-4.000kr per år.

Här är också en bild på utdelningarna från föregående år!

Hoppas ni har haft en bra jul och önskar er redan nu ett gott nytt år!

Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
Notifikera