Ändrat bloggens utseende och url


Hejsan!

Jag funderade i veckan hur jag kunde förbättra upplevelsen på bloggen. Något som jag märkte var att texten och fonten på bloggen var väldigt liten och att det därmed var svårt att läsa. Efter lite research hittade jag ingen vettig lösning på problemet och eftersom att jag under en längre tid känt mig begränsad av Blogger bestämde jag mig för att flytta till WordPress. Jag köpte ett domän och hyrde ett webbhotell för cirkus 500kr för ett år.  I och med detta har bloggen fått en ny URL: www.utdelningstudent.se. Jag tycker att utseendet är snyggare med den nya designen och tack vare att själva blogg inläggen täcker hela fönstret är det lättare att läsa. Utöver designen har jag sett över de olika sidorna, ändringarna beskrivs nedan.

 


 

Portfölj

Istället för att inbädda mitt Google Sheets ark på denna sida har jag valt att presentera ett foto av portföljen från Avanzas sida. Just nu är upplösningen lite låg men det är något jag jobbar på. Dessutom finns en interaktiv graf för utvecklingen av portföljen som uppdateras varje dag samt ett tårtdiagram för att visa den relativa storleken på mina innehav. Nedan visas den interaktiva utvecklingsgrafen. Anledningen till att Avanza kontot är så mycket högre än utdelningsportföljen är att jag för tillfället har 20% fonder och 10% likvider.

 


 

Utdelningar

Jag har lagt till ett nytt menyval för utdelningar som visar de utdelningar jag har fått varje år samt den ackumulerade utdelningen.

 


 

Mål

Mål-sidan har blivit lite kortare men kommer att utökas allt eftersom. Mina mål för 2018 är att nå 400 000kr på Avanza och en årlig utdelning på 6 000kr. Ett bonus mål är att få 10 000 sidvisningar på bloggen.

 


 

Om mig

Den här sidan har nästan skrivits om helt och hållet. Jag har framförallt blivit mer ärlig och skrivit var jag fått en del av mina pengar ifrån, ett arv på 250 000kr. Istället för att slösa pengarna har jag valt att lära mig om ekonomi och investera dem.

 

Tack för att ni läste. Jag hoppas att ni tycker bloggen ser bättre ut och att ni har en bättre upplevelse. Kommentera gärna vad ni tycker 🙂

Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
Notifikera