100 000kr i avkastning…


I veckan var det tydligen så att jag fått totalt över 100 000kr i avkastning sedan jag börjat investera. För att förstå hur mycket pengar det är kan man räkna om till internationella Ulla Andersson måttet vilket då blir 5015 paket ostkrokar (ostbågar). Skämt och sido så är detta mer än vad jag får i lån + studiebidrag per år.

En stor del av avkastningen kommer från detta år, ungefär 50 000kr vilket motsvarar 13.37% avkastning. Som ni ser ökade avkastningen särskilt mycket de senaste tre månaderna. I övrigt har året har rullat på bra och portföljen slår index med cirka 3% trots att ~10% är likvider. Just nu är min sharpekvot på 2.3 men jag tror mest att det beror på att den startar från lägsta punkten i portföljen vilket var augusti 2017.

Avkastning i år

Kort inlägg men kul att dokumentera milstolpar som dessa. Ska bli roligt att kolla tillbaks på när jag kommit längre på min resa. Hoppas ni har haft en trevlig helg!


 

4
Kommentarer

avatar
  Prenumerera  
nyast äldst mest uppröstad
Notifikera
Assetsa
Gäst

Riktigt grymt jobbat! Måste kännas lite mäktigt ändå att se kvittot på att dina investeringar slutligen gett ett sexsiffrigt belopp. Fortsätt så! 🙂

Vänliga hälsningar

Assetsa

Casette
Gäst

Grattis och bra jobbat!

Casette